Kako prodaju učiniti efikasnijom

Kupoprodaju je relativno lako savladati ali postoje trikovi uz pomoć kojih kao oglašivač možete ostvariti bolje rezultate

itsvet
20. Oct 2024
95 pregleda
Kako prodaju učiniti efikasnijom

Kupovina i prodaja preko interneta je u Srbiji u usponu. Međutim, nije na odmet dobro se pripremiti za nove izazove i tehnike prodaje. Svakako ćemo imati mnogo koristi od primene veštačke inteligencije u svakom segmentu našeg života. Zato nećemo da se opiremo tome već prihvatamo odmah na prvu - saradnja je budućnost!

Ako ste profesionalni oglašivač, sigurno već znate kako da vaš oglas bude primećen i da brže ostvari kupoprodajni cilj. To se, na kraju krajeva i očekuje od vas. Ali, šta da radi pojedinac koji ne želi da angažuje agencije za uslužno oglašavanje već želi da sam postavi oglas i da ostvari takođe svoj cilj - da proda ili kupi proizvod ili uslugu ?

Pre svega, jedna oglas mora da bude čitko i jasno napisan. Bez gramatičkih grešaka, sa što više kvalitetnog opisa. Pored teksta, fotografije su neizostavni pa nekada i presudni faktor da se oglas dobro rangira i da privuče pažnju korisnika koji posećuju sajt za oglase.

Ukoliko je oglašivač uspeo da postavi i Youtube video snimak pa isti poveže na svoj oglas onda je to prava stvar.

Istaknuti sadržaj - Highlights

Botovi nisu poželjni

Redovno se borimo protiv botova i lažnih naloga i oglasa. To je ujedno i najvažniji deo posla administracije kako bi se oglasni prostor držao čistim, bez izmišljenih oglasa, bez korisnika koji se registruju samo da bi reklamirali svoje usluge ili spamovali ostale korisnike.

Naravno, pored gore navedenih osnovnih stavki moramo da utičemo i na ponašanje oglašivača. Naime, postoje korisnici koji registruju nalog, postave oglas i zaborave i na nalog i na oglas. Ne posete svoj nalog, da vide kako se njihov oglas pozicionira i da li i koliko ima pregleda (x viđen oglas). Takvi korisnici u sistemu zauzimaju mesto bota i oglasni sistem će ih vremenom automatski obrisati.

Zašto bez slike oglas nije dobar

Bez slike, ni jedna najbolja i najbogatija dama na ovom svetu neće naći onlajn dečka. Zapravo, koliko god da je bogata i da ima zlata, devojka bez slike neće naći dečka ali samo onlajn. Ovo ne važi za onaj  drugi način, da se radi provodadžisanje, preporuka za dobru devojku iz poštene porodice i svi ti zastareli stereotipi. Dakle, online fotografija bilo preko društvenih mreža ili preko aplikacija na telefonu može pronaći svoj cilj. Obzirom da ljudi pretražuju sve i svašta na sajtu, mala je verovatnoća da će pronaći vaš oglas ako ste ga sročili u dve reči i bez slike.

Zašto oglas treba šerovati

Savet je da posle par dana nakon postavljanja oglasa treba možda izmeniti tekst, dodati još koju sliku, oglas obavezno šerovati na svoj Facebook, Instagram, Pinterest, Linkedin ... itd. Oglas treba i podeliti sa prijateljima koje imate u svom mobilnom telefonu, jednostavnim klikom na "podeli ogas" ili "pošalji prijatelju". Ovo itekako može uticati da se vaš oglas brže realizuje jer ide od telefona do telefona što bi se reklo "od usta do usta".

Zamislimo da neko prodaje kuću i u svoj oglas napiše samo ovo "Prodajem kuću za 10.000 eur". Blizu asfalta, dobro stanje. Mesto: Grocka. Ne postavi sliku, a možda i zaboravi da postavi broj telefona u oglasu ... od takvog oglašavanja nema vajde.

Kupujem prodajem AI pomoć veštačke inteligencije

Veštačka inteligencija (AI) je u punom razvoju a implementacija se polako vidi i kroz online iskustva korisnika. Sve više će biti uključena u sve sfere našeg života, hteli mi to ili ne. Mi smo se od 2018 godine posvetili tome da svaki čovek na ovom svetu treba da ima mogućnost da sasvim besplatno sebi pruži makar oglas za pomoć.

Dakle, KupujemProdajem želi da na internetu iskaže svoju pomoć u formi koja je prilagođena i licima sa posebnim potrebama u skladu sa svojim mogućnostima.

Slabovidi, slepa lica, gluvonema lica, invalidi bilo kog stepena invaliditeta ... mogu pronaći način da koriste našu onlajn oglasnu platformu uz pomoć AI asistenta. Ne brinite, veštačka inteligencija pomaže ljudima u najvećoj meri. Biće nam drago da u budućnosti pružimo mnogo više opcija za uspešnu komunikaciju između nas ljudi.

Vreme je novac

Toliko puta smo čuli da je vreme novac ali nikako ne možemo da povežemo da li smo u prednosti s vremenom ili novcem ? Uvek nam fali vremena a i novca. Pa gde je onde problem ? Samo u načinu na koji pristupamo svemu pa i prodaji ili kupovini. Mudar čovek neće danas ići 5 puta u prodavnicu po 5 različitih stvari nego će kupiti sve odjednom ali tamo gde je jeftinije, povoljnije, bolje. Njega neće naterati reklama da kupi nešto već će prvo proveriti sve  bitne informacije u vezi sa proizvodom ili uslugom i onda obaviti kupoprodaju. Verovatno se i vama više puta desilo da kupite neku lošu robu i posle nekog vremena opet kupite istu, a već znate da ste se opekli.

Pokretanje online prodavnice

Sigurno ste razmišljali da otvorite svoju onlajn prodavnicu i da se bavite prodajom od kuće. Dakle, nemate šefa, direktora, ne morate da idete u minut na posao, nema stresa ... novac samo dolazi dok vi sedite i kucate tekstove. Za početak, to uopšte nije loša ideja ali istina o tome nije baš blizu. Zapravo, nije jednostavnoo pokrenuti sopstvenu online prodaju. Prvo, treba vam domen, hosting, web shop skripta recimo Opencart (besplatan sajt), i kad ave to imate onda kreće zaplet. Biće vam potrebno i nešto novca za početak da nabavite robu osim ako nećete da se bavite preprodajom. Ali, ako se odlučite da na lageru imate robu, trebaće vam i magacin. A web prodavnica mora biti non-stop ažurirana i artikli popisani i sređeni pod konac. To jedan čovek može raditi ali ako ima mali broj artikala. U svakom slučaju, povećanje prodaje može doći kroz onlajn prodaju ukoliko budete uporni, ulažete u nove opcije za povećanje profita, pratite trendove i stalno se edukujete u smislu nadogradnje brenda kojeg ste već izgradili ili ga tek formirate.

Sada ste uspešno savladali ovaj mali tutorijal, kako najbolje postaviti oglas, i zato samo napred.

Mi ćemo vam pomoći da lako i brzo vaš onlajn kupujem prodajem nalog pretvorite u pravi moćni magnet za kupce!

 

Nama je dovoljno i da ste samo tu sa nama, da se družimo, pomažemo ljudima i bićemo svi srećni !

 

Hvala što pratite naš blog! Molimo vas da se jednostavnom registracijom u par koraka pridružite i postavite vaš iskustvo, odgovor ili komentar na tekst koji ste pročitali. Ako želite da imate svoj blog na našem sajtu, mi ćemo vas vrlo rado podržati kao autora. Potrebno je samo da nas kontaktirate i otvorićemo vam blog nalog.

Napomena - Sadržaji na KupujemProdajem.Org blogu su originalni, nisu preuzeti niti generisani uz pomoć AI alata kao što je ChatGPT, AI Chat.

Zaštita teksta

Preuzimanje našeg teksta i postavljanje na vaš sajt zahteva obavezno isticanje izvora "Kupujemprodajem.org". Bez dozvole autora teksta, kršite zakon o autorskim delima.

Komentari i iskustva

Ovaj tekst još uvek nema komentare. Postavite prvi vaše iskustvo.

Vaš komentar ili iskustvo

Za dodavanje komentara potrebno je da budete prijavljeni na vaš nalog. Prijavi se
Kupujem prodajem
Kupujem prodajem oglasi, kupi i prodaj sve onlajn preko interneta.
KupujemProdajem, usluge, postavljanje oglasa, reklamiranje, marketing
Izbor naslova
Nekretnine
Nekretnine prodaja, kupovina, saveti, izgradnja kuće, adaptacija stana
Automobili, vozila
Automobili, vozila, motori, čamci, održavanje, saveti za kupovinu auta. Oprema i novosti.
Zdravlje
Zdravlje. Korisni saveti kako produžiti život. Ostanite zdravi, lepi i nasmejani. Recepti za dug život.
Recepti za kuvare i početnike
Narodni moderni kuvar. Najbolji recepti za iskusne kuvare i početnike. Iskustva, saveti, novi trendovi.
Kucni ljubimci
Kućni ljubimci: psi, mačke, ptice, golubovi, zečevi ... itd. Pravilna ishrana kućnih ljubimaca, pet šopovi, dresura, lečenje-veterinari.
Dom i bašta
Uređenje doma, stana, kuće, terase, balkona, vrta, bašte. Uradi sam jeftino i uz pomoć praktičnih saveta.
Gradnja i alati
Gradnja, građevina, arhitektura, građevinski radovi, majstorske usluge. Sve u vezi gradnje kuće, stana, montažnih objekata ... itd.
Tehnika
Tehnika, bela tehnika, izbor tehničke robe, servis, održavanje, novosti.
Posao
Posao. Kako pronaći dobar posao ili zadržati dobro plaćeni posao ? Zaposlenje u Srbiji, EU ... itd. Nalaženje posla.
Deciji svet
Dečiji svet. Korisni saveti za roditelje i kako pravilno odgajiti decu. Sve faze razvoja deteta. Korisne igračke, zabavne igre, razvoj dece.
Turizam
Novosti iz oblasti turizma. Letovanje, zimovanje, izlet, odmor, aranžmani, apartmani, jeftine karte, smeštaj, pansioni, turističke agencije.
itsvet
Internet web, marketing, SEO. IT novosti. Kako se dodaju oglasi na kupujem prodajem sajtu ? Kako se prodaje i koje su najbolje onlajn prodavnice u Srbiji i EU ?
Poljoprivreda i proizvodnja hrane
Poljoprivreda i proizvodnja hrane - Podelite iskustvo iz kategorije poljoprivreda i proizvodnja hrane na našem sajtu. Znanje imanje, agrsaveti, tehnike proizvodnje hrane.
Edukacija
Edukacija - Podelite iskustvo iz kategorije edukacija na našem sajtu. Kursevi, podučavanje, seminari, webinari, online učenje.
Grejanje i hladjenje
Grejanje i hlađenje - Podelite iskustvo iz kategorije grejanje i hlađenje na našem sajtu. Sve o klimi, inverteru, kotolovima.
Racunari, laptopovi, mobilni telefoni
Servis računara, laptopova, tableta, mobilnih telefona i audio-video-tv aparata. Korisni saveti za korisnike računara, laptopova, telefona ... itd.
Razna iskustva
Razna onlajn iskustva : diskusije, zanimljivosti, saveti, predlozi, korisne ideje. Kako napraviti, gde kupiti, šta spremiti, opšte priče iz svakodnevnice
Pelagićev Narodni učitelj
Vasa Pelagić - Originalni tekstovi iz knjige Pelagićev "Narodni učitelj". Pazite se prevare na internetu gde god vidite "narodna medicina" online prodavnica. Ne sme se prodavati lek preko interneta !
Lepota i nega
Lepota i nega - Podelite iskustvo iz kategorije lepota i nega na našem sajtu.
Odeća i obuća
Odeća i obuća - Podelite iskustvo iz kategorije odeća i obuća na našem sajtu. Gde kupiti najbolju garderobu, patike, cipele, venčanice.
Sport
Sport - Podelite iskustvo iz kategorije sport na našem sajtu. Sportske vesti, iskustva sa sportskom opremom.
Nova iskustva
Recept je super samo pirinač bi trebalo pre ubacivanja u smesu malo prok... ·
Domaći djuveč
Dijeta nije zdrava ako se pretera sa restrikcijom. Najbolje je zdravo se... ·
Dijetolog otkriva najbolje namirnice...
I moja preporuka za Tunis. Odlična destinacija za letovanje! ·
Tunis letovanje iskustva
Odlična stvar - ovo stvarno deluje. Bolje od osveživača a traje po par d... ·
Toalet papir u kupatilu kao osveživa...
Lep je Tunis. Nešto novo, iako ne može da priđe grčkim letovalištima, ip... ·
Tunis letovanje iskustva
Tri tegle ajvara od po 550 grama u Maxi koštaju 500 dinara. Skupa paprik... ·
Domaći ajvar
Predivno more, preporuka za letovanje u Tunisu! Švedski sto, supa, zelen... ·
Tunis letovanje iskustva
Topla voda, toplo more, relaksacija i uživanje u Tunisu je doživljaj! Pr... ·
Tunis letovanje iskustva
Želite da kupite i prodate onlajn? Napravite svoj nalog